8 november - träning träning träning

Hej gott folk. Nämnde väll att jag skulle passa dino (elins vovve) igårkväll/natt? Iallafall så gick det super. Vi var ute och gick två vändor på kvällen + en morgon prommis rung 8:30. Han var så lugn här hemma hos oss, jätte mysigt med hund hemma tycker jag. Ska nog sno hem han oftare (hehe).

Över till idag. Mötte upp cissi 11:00 som vanligt utanför gymmet för att träna lite drygt en timme, var jätte skönt men idag så skippade vi faktist passet utan körde fritt på gymmet istället. Kul det också men det ger så otroligt mycket mer på våra valiga jympa/core-pass. Får ut så mycket mer utav träningen!

17:30 bär det av till jymmet igen! Då blir det ett core-pass på 1 timme. Ska bli jätte roligt, gillar core-passen extra mycket. Har ni hört talas om Core föresten? Om inte så läs här nedan:

"Core träning är en relativt nyintroducerad träningsmetod med inriktning på mage och rygg. Grundtanken med Core-träning är att bygga upp styrka, stabilitet och balans för att användas när vi behöver det som mest. Ryggen och magen är involverad i många tunga uppgifter i vardagen och en stark mage och rygg är därför en stor fördel för att undvika och förebygga skador.

Core-träning är en typ av funktionell träning men koncentrerat på kroppens mittendel. Genom att träna mage, rygg och bäcken som är kroppens centrum för balans och rörelse kan man underlätta i positioner som utsätter kroppens mittendel. Speciellt utsatta är yrken som involverar obekväma ställningar och rörelser."




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0